DOJ Filing Sheds Light på $ 1.000.000.000 Bitcoin-transaktion knyttet til Silk Road

Det amerikanske justitsministerium kaster lys over en enorm Bitcoin (BTC) -transaktion, der flyttede næsten 1 milliard dollars BTC fra en tegnebog, der var forbundet med den online kriminelle markedsplads Silk Road, som blev lukket ned i 2013.

Den pågældende adresse frem til transaktionens punkt var den fjerde rigeste Bitcoin-adresse i verden

En dag efter at BTC blev flyttet, meddelte US Justice Department (DOJ), at det beslaglagde BTC til en værdi af 1 mia. Dollar i dets største kryptokurrencybeslag til dato.

DOJ hævder nu , at den store sum af Bitcoin Pro blev stjålet fra Silk Road i 2013 og hævder at have identificeret den person, der var involveret i tyveriet, som agenturet omtaler som ‚Individual X‘ i sin briefing.

”Ifølge en undersøgelse foretaget af Criminal Investigation Division of Internal Revenue Service og US Attorney’s Office for the Northern District of California, var Individual X den person, der flyttede kryptovalutaen fra Silk Road.

Ifølge undersøgelsen var Individual X i stand til at hacke sig ind på Silk Road og få uautoriseret og ulovlig adgang til Silk Road og derved stjæle den ulovlige kryptokurrency fra Silk Road og flytte den til tegnebøger, som Individual X kontrollerede. ”

Ifølge DOJ blev Silk Road-skaberen og den dømte forbryder Ross Ulbricht opmærksom på tyveriet i 2013 og truede Individual X for tilbagelevering af den stjålne BTC

Individuel X returnerede ikke midlerne til Ulbricht, men tirsdag mister indholdet af tegnebogen til DOJ.

IRS siger, at det var i stand til at spore den pågældende enhed ved hjælp af en tredjeparts Bitcoin-analysevirksomhed til at fortolke transaktioner, der involverede Silk Road.