De grootste crypto darknet markt trekt naar verluidt een exit scam als admins verdwijnen met 30 miljoen dollar in BTC.

Empire Market, de grootste crypto darknet marktplaats, is abrupt gesloten. Er is geen mededeling gedaan van de beheerders van de markt, die lijken te hebben weggesluisd met gebruikersfondsen ten bedrage van ongeveer 30 miljoen dollar in BTC. Op het eerste gezicht lijkt dit een vrij grote exit scam te zijn. Volgens de laatste update van een anonieme journalist, „DarkDotFail“ die darknet-activiteiten volgt, heeft Empire Market, de grootste cryptocurrency die darknet-marktplaats accepteert, naar verluidt een exit-zwendel uitgevoerd.

Admins van de darknet marktplaats hevelen weg met gebruikersfondsen ter waarde van $30 miljoen in BTC. 

De eigenaren van de Empire Market zouden wegkomen met de Bitcoin-fondsen van de gebruiker ter waarde van $30 miljoen. De darknet marktplaats werd gelanceerd in januari 2018, nadat AlphaBay ten onder ging, maar het groeide exponentieel om tegemoet te komen aan meer dan 1,3 miljoen gebruikers. Het rapport merkt op dat het Imperium werd gelanceerd in het geheugen van AlphaBay admin Alexandre Cazes die zichzelf doodde, en niet opereerde uit hebzucht, maar in plaats daarvan in de voetsporen van AlphaBay trad. De darknet marktplaats ging offline op 20 augustus, onder de druk van de opeenvolgende DDoS-aanvallen. Oprichter junior medewerkers van de darknet marktplaats maakte weg met de Bitcoin Trader van gebruikers ter waarde van 30 miljoen dollar. 

Empire, de grootste darknet cryptomarkt is verdwenen. Zonder uitleg van zijn admins en zonder aankondiging van de wetshandhaving ziet dit eruit als een verwoestende exit scam.

De darknet was in een gouden tijdperk van vertrouwen. Verwacht een ruw jaar van exit scams in het vooruitzicht als het vertrouwen wordt herontdekt.

– dark.fail (@DarkDotFail) 25 augustus 2020

Onderzoek toont een piek in het gebruik van bitcoin op de darknet in 2020.

De blockchain analytics arm van Bitfury publiceerde een rapport dat een belangrijke piek in het gebruik van bitcoin op de darknet in 2020 onthulde. Bitfury heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin de interacties tussen darknet-entiteiten en cryptocentransacties en andere darknet-entiteiten gedurende het eerste kwartaal van dit jaar werden bekeken in vergelijking met de darknet-activiteit van de afgelopen drie jaar. In het rapport wordt opgemerkt dat bitcoin nog steeds een financieel instrument is voor darknet-entiteiten. Ondanks de wereldwijde cryptocrpuitwisselingen en overheden, die strengere regels opleggen aan de crypto-industrie, zijn de geldstromen van darknet nog steeds in stijgende lijn.