Bitcoin zal uiteindelijk 200.000 dollar opleveren – Chamath Palihapitiya

Bitcoin is in potentie blijven groeien

Bitcoin is een levensvatbare verzekering voor mensen om voor zichzelf te houden.

Bitcoin is het gesprek van de laatste tijd. De prijs van de crypto is de afgelopen weken met bijna 100% gestegen. In de afgelopen 12 maanden heeft BTC een indrukwekkende winst van 200% geboekt. Deze trend lijkt nog meer mensen ervan te overtuigen dat Bitcoin inderdaad een serieuze potentiële digitale aanwinst is voor zowel kleine als grote investeerders. Onder de vele mensen die overtuigd zijn van de kracht van BTC bevindt zich één Chamath Palihapitiya.

Chamath is een durfkapitaalverstrekker en zijn succes is te danken aan zijn goede zakelijk inzicht. Hij is de oprichter en CEO van Social Capital, een investeringsmaatschappij met meer dan 1,2 miljard dollar aan activa in beheer. Tijdens een interview met CNBC zei Chamath dat Bitcoin uiteindelijk de hoogtepunten van 200.000 dollar zal bereiken.

Op de vraag wat hij denkt over de toekomst van Bitcoin, reflecteerde Chamath over de jaren vlak voordat de prijs van BTC explodeerde. In 2013 was BTC slechts ongeveer 200 dollar waard. Een paar jaar later, eind 2017, was de prijs van de crypto $20.000 waard. Een paar dagen geleden bereikte Bitcoin een nieuwe ATH (All-Time-High) van $41.000.

Volgens hem denkt Chamath dat sommige mensen de munt misschien niet serieus hebben genomen toen hij een paar jaar geleden voor het eerst populair werd. Sommigen zouden het als een grap hebben beschouwd toen het nog geen $200 was. De topmunt is sindsdien echter defiant gebleken van negatieve opinies, en trekt nu de aandacht van beleggers met groot geld, overheden, banken en institutionele fondsen. In feite zijn andere opmerkelijke investeerders zoals Max Keiser van dezelfde mening als Chamath.

„Bitcoin is een verzekering om onder het kussen te houden“

Volgens Chamath is het potentieel van Bitcoin om de prijs te verhogen niet de enige motivatie om het te bezitten. De koning van crypto is in feite een verzekeringsstrategie die mensen zou kunnen beschermen tegen overmacht van de overheid. In feite zijn veel mensen al bezig met het omzetten van hun rijkdom in BTC om hun rijkdom te beschermen tegen de toegenomen fiatinflatie die veroorzaakt wordt door het ongecensureerd drukken van geld door overheidsmachines. Een andere goede reden om de munt te bezitten is het bevorderen van de privacy.

Een biljoen dollar industrie

Sinds het debuut van BTC op de markt meer dan tien jaar geleden, is de crypto-markt gegroeid, met honderden nieuwe crypto-projecten die elk jaar op de markt komen. De marktcap van de industrie is dus blijven groeien, met uitzondering van de periodes tijdens de cryptowinter die duurde tot mei 2020. Het is opmerkelijk dat Bitcoin altijd de aanzet heeft gegeven tot grote marktbewegingen, zowel in 2017 als in 2020. De hele markt beweegt als Bitcoin beweegt. Op dit moment is de crypto-markt, met de hoge koers van de munt, een biljoen dollar waard.